Børneportrætter er noget helt specielt og det kræver sin fotograf, som os, at fange børnene mens de har et udtryksfyldt blik.

Man kan ikke fremtvinge den dejlige glød og naturlighed man kan finde mange gange med børn. Derfor kræver det en hel del at få taget nogle gode børneportræt billeder, men med erfaring som vores kan det godt lade sig gøre. Inden vi starter en fotoshoot med et barn, bruger vi gerne lidt tid til at "varme op" dvs. at barnet kan gå rundt og kigge lidt på de ting der er, og fotograf evt. kan snakke/lege lidt med barnet, så det kan føle sig mere tryg ved fotografen, og derved få nogle bedre børne portrætter.

En af de mest vigtige elementer når man laver børneportræt billeder, er at barnet føler sig tryg ved stedet billederne skal tages, og ligeledes tryg ved fotografen.

Børn har også den egenskab de kan mærke hvordan mor og far har det, dvs. er du som forælder anspændt eller stresset, så kan det smitte af på barnet, så derfor er det vigtig du som forældre er helt naturlig som du er derhjemme, så barnet ikke opfatter nogle dårlige vibrationer fra forældrene.

Børn kommer jo i alle aldre, og når man snakker om babyer der ikke er så gamle endnu, og ikke er så opmærksom på hvad der sker omkring dem selv, kan det være svært at komme i kontakt med dem og få deres opmærksomhed.

Ligeledes når de ikke kan stå/sidde selv endnu er man nogle gange nød til at få lidt hjælp af forældrene, der evt. kan holde dem, eller man kan bruge rekvisitter der kan hjælpe fotografen. Ved babyer er der også et par andre vigtige faktorer der spiller ind; nemlig om de er mætte og ikke er søvnige. Derfor er det meget vigtig man får aftalt en tid med fotografen der ikke kolliderer med disse tider.

Man kan bruge meget tid på at dele børn ind i mange forskellige kategorier, men det vil vi ikke bruge tid på her. I stedet vil vi give nogle nyttige informationer som er gældende for de fleste børn:

* Tøj og sko: Det er de færreste mindre børn der bryder sig om at skifte tøj og sko, så find 1 sæt tøj/sko som dit barn skal have på.

* For mange folk: Hvis der er for mange folk når billederne skal tages, jo sværere bliver det for barn og fotografen at blive tryg ved hinanden, så ikke flere end mor-far under fotograferingen.

* Legetøj: Det kan nogle gange være svært at få børn til at kigge på fotografen, så taggerne barnets yndlingslegetøj/-bamse med til at fange opmærksomheden med hvis det er nødvendigt.

* Varme: Der kan godt blive varmt i et foto studio, så undgå for varmt tøj til barnet, og tag gerne lidt drikkevare med til dem.

Som I kan se er det ikke kun fotografen der er med til at skabe rammerne for nogle gode billeder, der er mange ting man som forældre kan gøre for at skabe de bedste betingelser for en god børnefotografering. Og følger man de punkter vi har nævnt for jer her, så har vi som fotografer de bedste betingelser for at tage nogle fantastiske billeder af jeres guldklump.

Using Format